En liten uppfödning i Dalarna

S*Nonimonos är en liten uppfödning i Dalarna.

Jag, min man Ulf och våran son Kalle bor tillsammans med våra katter och hund i ett litet sagolikt hus i skogarna utanför Leksand, nära sjön Siljan.

Jag

Jag är Lina Wilund och är mitt i livet när det gäller mycket :-)Mitt stamnamn S*Nonimonos registrerades 2001, och namnet är taget efter min första orientalhona S*Concinnus No Ni-Mono. Hon var en mycket speciell svart dam med en riktigt härligt elak look.

Min ambition med uppfödningen är att förbättra mönster, då speciellt spotted och classic tabby på orientaliskt korthår. Det är en svår och krånglig väg att gå men väldigt tillfredsställande när jag ser ett gott resultat i mina kullar. Jag har många goda vänner & uppfödare att tacka för mina framsteg. Jag föder också upp siameser då och då, och det jag älskar hos dem är djupt intensivblå ögon och bra points.
Temperamentet på mina katter är viktigt – det ska vara en glad, nyfiken och krävande katt som älskar all uppmärksamhet den kan få. De orientaliska raserna är katter som du i ena sekunden undrar om du har fått för dina synder, och i nästa om den är gudagåva!

Kitty
Jag har också ett stort intresse och en stor glädje av att ställa ut och visa upp mina katter på utställningar. Det är alltid en sån glädje att vinna ett Best in Show efter en lång och kostsam utställningsdag. Glädjen över att vinna går inte att dölja – jag älskar det och blir lika glad varje gång!
Jag går ofta assistent för domarna på utställningarna och lär mig på så vis mycket, både om mina egna raser och andra. Att få möjligheten att träffa andra galna kattkvinnor och gubbar på en utställning är alltid roligt. Tack till alla ni som gör dessa helger så roliga varje gång.